Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je za N1 da je je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji. Za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine, rekao je Klanšček.

„Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema“, rekao je Klanšček u Novom danu, piše N1.

Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.

„Podneću krivičnu prijavu. Za ‘Jedan dobar dan’ ide krivična prijava – to je čisto kao dan“, istakao je Klanšček, koji je za N1 govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovnju spoljne produkcije.

PROČITAJTE JOŠ

Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaja za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023, piše N1.

Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.

BONUS VIDEO: RTS proizvodi samo tri emisije: Slagalicu, Šarenicu i RTS ordinaciju! Sve ostalo je spoljna produkcija sastavljena većinom od ljudi i novca RTS-a 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare