Branko Klanšček Foto: Milan Maricic/ATAImages

Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora Javnog servisa Srbije, rekao je večeras u emisiji Hit tvit na TV Pink da mora da rasčisti izveštaj grupe „Pištaljka“ i dodao da na sednici na kojoj je prisustvovao, a gde je tema bila finansiranje, niko nije skrivao nikakve dokumente.

– Postoji autentičan dokument koji je usvojen na sednici odbora, ja sam ga potpisao i tu se za mene završava priča. Zašto on nije objavljen, to nije moj domen – rekao je Klanšček.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže, upravni odbor je temu sukoba interesa i spoljnih produkcija otvorio na sednici upravnog odbora. Dodaje da je pokušao da skenira poslovanje u firmi i da je shvatio da, ako se izuzme informativni program, postoje samo tri emisije koje proizvodi RTS.

– Sve drugo, osim informativnog programa su spoljne produkcije. Ja smatram da to nije dobro.

Kako kaže, dobio je odgovor da nikada niko nije ni tražio pred kalkulaciju. Dodaje da već tri godine imaju jednu emisiju koja se vodi kroz knjige, a uopšte ne postoji. Kako kaže, postoji i evidencija o potrošenom novcu za emisiju koja ne postoji.

Branko Klanšček Foto: Milan Maricic/ATAImages

– RTS više ne snima ništa, dodaje da je dokument koji je objavljen na „Pištaljci“ tačan. Vrlo odgovorno stojim iza toga. To je ono oko čega se sada sporim – rekao je Klanšček.

Komentarišući pismo ministarke Maje Gojković koja mu je uputila molbu da upravni odbor nađe sredstva kako bi se nastavilo snimanje pozorišnih predstava, Klašček je rekao da je on zapravo saznao od nje za tu informaciju.

– Bio sam iznenađen jer smo mi usvojili finansijski plan u kojem smo izdvojili novac za to. Naložili smo da se to ipak nastavi, a zbog čega je došlo do te informacije zaista ne znam – rekao je on.

BONUS VIDEO: Protest ispred RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar