Dragan Bujošević Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je danas da Državna revizorska institucija (DRI) sprovede vanrednu kontrolu poslovanja Radiotelevizije Srbije (RTS) u vezi navoda da je direktor Javnog servisa Dragan Bujošević, o trošku RTS, išao na koncert grupe Roling Stones u Beču.

BIRODI je saopštio da je 18. decembra prošle godine uputio zahtev RTS za slobodan pristup infomacijama od javnog značaja u vezi navodnog odlaska Bujoševića na taj koncert i ugovora po kom je novinaru Ivanu Radovanoviću isplaćen honorar od 234.000 dinara za tekst o koncertu, ali da do danas nije dobio odgovor Javnog servisa.

Podsetili su da su od Javnog servisa zatražili da odgovori „da li je i čijom odlukom, Dragan Bujošević u svojstvu direktora RTS bio na koncertu Rolingstonsa u Beču i da su mu zato plaćeni troškovi karte za avion, karte za ložu na stadionu, dve noći u hotelu Grand, dnevnice, ručkovi i večere“.

„U podkastu ‘Pitajte Đuru‘, predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je da, prema infomacijama koje ima, zahtev za traženu informaciju nije dostavljen Radioteleviziji Srbije“, naveli su iz BIRODI.

PROČITAJTE JOŠ

Zatražili su i da republički javni tužilac pokrene istragu o eventualnom kršenju zakona od strane direktora i članova UO RTS a od skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje da organizuje javno slušanje o ostvarivanju ustavnih i zakonskih obaveza Javnog servisa.

BONUS VIDEO: RTS Javni servis, tajni poslovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare