Depresivno je koliko mi idemo sporo napred, pa da i sada 20 godina posle 5. oktobra moramo da pričamo o tome da li su nam mediji slobodni, ocenio je Branko Rosić, novinar i kolumnista “Nedeljnika” u jutarnjem programu “Probudi se” na Nova S.  

„Mi i dalje pričamo o slobodi medija o kojoj smo pričali i pre 5. oktobra 2000. godine. Zaista je depresivno koliko je Srbija ide sporo i koliko su mali pomaci koji pravimo. Ljudi negde u svetu razmišljaju o četvorodnevnoj radnoj nedelji, a mi još o temema od pre 20 godina“ ocenio je Rosić.

Smrt kompozitorke Isidore Žebeljan i godišnjica 5. oktobra, kako je naveo, uvela ga je delom u deprasivna razmišljanja  o tome „što je u Srbiji urađeno i koliko nam vreme prolazi, a mi sporo napredujemo“.

Komentarišući sve što se dešava kada je epidemija koronavirusa u pitanju, Rosić je istakao da je u Srbiji, na žalost sve ispolitizovano, pa i epidemiološke mere.

„Video sam da postoje i u svetu, a i kod nas okupljanja i protivljenje nošenju maski. Ne razumem te koji idu na rejv partije i proteste protiv nošenja maski, to mi dođe kao milenijalci kamikaze“ naglasio je on.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare