Polaganje male mature za upis u srednje škole Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Učenici i roditelji danas mogu da izvrše proveru tačnosti liste želja - elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ili u samim školama.

Ukoliko eventualno imaju prigovor na izražene liste želja prigovor podnose u osnovnoj školi od 8 do 15 časova, gde je i unošenje ispravki, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. bilo je omogućeno do 6. jula do ponoći, nakon čega je sistem zaključan, a roditelji su mogli sutradan u školama da predaju listu želja u papirnom obliku.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

BONUS VIDEO – Pašić: Matura odrađena po procedurama, nije prijatno kad stignu dojave o bombama

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar