Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i oni čija deca pohađaju ovu školu, okupiće se danas tačno u podne ispred ulaza u Ulici kralja Milutina 10, a pozivaju i sve građane da im se pridruže na skupu i da zajedno, kako navode, traže pravdu za žrtve majskih tragedija i bezbednost dece u svim školama.

Roditelji ubijene dece iz odeljenja 7/2, roditelji dve mlađe učenice koje su tog 3. maja bile dežurne kada ih je upucao maloletni K. K, kao i majke i očevi ostalih đaka koji pohađaju ovu beogradsku školu, pozivaju sve građane na današnje okupljanje, a navode da žele da poruče vlasti da traže pravdu za svu decu, mladiće i devojku koji su stradali 3. i 4. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Duboni i Malom Orašju. Takođe navode da žele bezbednost dece u svim školama. Kako kažu, država od 3. maja nije uradila ništa za bezbednost dece i dalje ne reaguje na apele roditelja.

PROČITAJTE JOŠ

Oni zahtevaju, kako kažu, jasne i nedvosmislene odluke.

Podsećamo, roditelji ubijenih đaka u „Ribnikaru“, kao i majke i očevi ostalih đaka već su se okupljali ispred škole. Prve nedelje šetali su do zgrade Vlade Srbije, na koju su lepili poruke sa natpisom „3. maj i dalje traje“, dok su druge dve srede stajali ispred škole tačno u 8.40, kada se pretpostavlja da je počela masovna pucnjava.

BONUS VIDEO Roditelji đaka Ribnikara traže da se vrati bezbednost u škole

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar