Foto: Nova

Savet roditelja Osnovne ogledne škole "Vladislav Ribnikar", prosvetni sindikat i nastavničko veće ove škole uputili su 15. septembra dopis ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović, predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću, u kom traže da se školi, do početka rekonstrukcije, omogući korišćenje prvog i drugog sprata dela zgrade koji je sada zatvoren za upotrebu, bez korišćenja ulaza iz ulice Kralja Milutina i prizemlja tog dela škole, gde se dogodilo masovno ubistvo, saznaje Nova.rs. Kako za naš portal potvrđuje član Saveta roditelja koji je insistirao da ostane anoniman, odgovora na pomenuti dopis ni posle više od 10 dana još nema, pa vlada zabrinutost da država okreće leđa đacima, roditeljima i zaposlenima u "Ribnikaru", kao i da želi da školu trajno uništi.

Pre deset dana, Savet roditelja Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“, nastavničko veće i prosvetni sindikat u ovoj ustanovi, uputili su zajednički apel ministarstvu prosvete odnosno ministarki Đukić Dejanović, premijerki Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću da se školi, do početka rekonstrukcije, omogući korišćenje prvog i drugog sprata dela zgrade koji je sada zatvoren za upotrebu.

„S obzirom da rekonstrukcija dela škole iz ulice Kralja Milutina nije krenula od 1. septembra kao što je obećano, mi uz podršku sindikata škole i nastavničkog veća tražimo da nam se vrati na korišćenje prvi i drugi sprat do rekonstrukcije. Trebaju nam kabineti za biologiju, geografiju, fiziku, a oni se nalaze na prvom i drugom spratu. Deca su trenutno u izuzetno skučenom prostoru, pritom rekonstrukcija koja je započeta je urađena je’fušerski’, da se tako izrazim. Uz svo razumevanje da je bilo dogovoreno da zbog malog vremena preko leta to ne mora da bude savršeno, ipak nije ispalo onako kako je trebalo. Zamislite da prozori ne dihtuju, pa je pronađeno rešenje tako što su prozori zadihtovani i sada ne mogu da  se otvore. To je katastrofa“, kaže za naš portal član Saveta roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

U dopisu se, između ostalog, navodi da je potrebno da se obezbedi osnovni nivo bezbednosti za sve učenike u trenutnim uslovima poput izlaza za evakuaciju i upoznavanja i nastavnika i učenika procedurama evakuacije.

„Posebno mislimo na obezbeđivanje osnovnih uslova bezbednosti s obzirom na skučen prostor koji se trenutno koristi za nastavu. Ovaj apel upućujemo zbog toga što realno rekonstrukcija tog dela neće krenuti uskoro, a naša deca su nepotrebno skučena u mali prostor na koji smo pristali pod uslovom da odmah krene rekonstrukcija tog dela škole“, dodaje se u dopisu u koji je Nova.rs imala uvid.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Iako je od slanja dopisa prošlo jedanaest dana, Savet roditelja još uvek nije dobio nikakav odgovor.

„Plašimo se da nam država okreće leđa i da želi školu trajno da uništi. Imamo osećaj da država želi da nas pusti niz vodu“, kaže izvor iz Saveta roditelja.

BONUS VIDEO: Kakve (nove) informacije stižu iz OŠ Vladislav Ribnikar?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar