Foto: N1

"Demantujemo optužbe i neistine koje po ko zna koji put iznosi Sindikat Nezavisnost, a koje nanose veliku štetu Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), njegovom radu i ugledu. Želimo da naglasimo da smo povodom narušavanja poslovnog ugleda naše institucije i direktora Draškovića, 26. oktobra prošle godine podneli tužbu protiv sindikata Nezavisnost i njenog predsednika, a prvo ročište je zakazano za 25. mart ove godine", poručili su iz RGZ za Nova.rs.

Pročitajte još...

Reagujući na pismo koje je Granski Sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost“, uputio premijerki Srbije Ani Brnabić, a u kojem se navodi da u Republičkom geodetskom zavodu postoji 800 hiljada nerešenih predmeta, iz RGZ-a su poručuli da je u pitanju netačan podatak i oni da broj zaostalih predmeta objavljuju javno na svom sajtu.

Odgovor RGZ prenosimo u celosti:

„Demantujemo optužbe i neistine koje po ko zna koji put iznosi Sindikat Nezavisnost a koje nanose veliku štetu Republičkom geodetskom zavodu, njegovom radu i ugledu. Želimo da naglasimo da smo povodom narušavanja poslovnog ugleda naše institucije i direktora Draškovića 26. oktobra prošle godine podneli tužbu protiv Sindikata Nezavisnost i njenog predsednika a prvo ročište je zakazano za 25. mart ove godine.

Netačan je podatak o 800.000 zaostalih predmeta. Republički geodetski zavod svakog meseca objavljuje broj zaostalih predmeta javno na svom sajtu. Taj broj je daleko manji i trenutno iznosi 497 000 predmeta koji su u postupku rešavanja.

Svetska banka kroz projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ daje podršku RGZ-u u rešavanju zaostalih predmeta koji postoje pre 2015. godine. Što se tiče dodatnih zaostataka, tek posle pune implementacije DMS-a bilo je moguće identifikovati stvarne zaostale predmete u službama za katastar nepokretnosti. Ovi predmeti se, prema mišljenju stručnjaka Svetske banke moraju kategorizovati i preneti ili zatvoriti odnosno arhivirati. To je zahtevan proces koji je uobičajen tokom prenosa predmeta u institucijama koji uvode novi sistem za upravljanje predmeta.

Ističemo da su kvalitet, brzina, transparentnost, rekordni rezultati u digitalalnom načinu komunikacije i borba protiv korupcije prioriteti RGZ-a koji se u saradnji i značajnu pomoć Svetske banke i uspešno realizuju“, poručuju iz Republičkog geodetskog zavoda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare