Knjige udzbenici obrazovanje
Udžbenici za školu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pojedini roditelji u Beogradu još uvek nisu dobili novac za kupljene udžbenike za prvi i drugi razred osnovnih škola.

Iako je iz Grada Beograda, a i iz samih usta zamenika gradonačelnika,  još ranije najavljeno roditeljima prvaka i drugaka da će im biti refundiran novac za kupljene udžbenike samo nekoliko dana nakon prijave, pojedini roditelji beogradskih mlađih osnovaca još uvek nisu dobili novac.

Majka đaka prvaka sa Novog Beograda obratila se našohj redakciji i istakla da još uvek nisu dobili novac za kupljene udžbenike u visini od 6.000 dinara.

„Mi smo podneli zahtev još pre početka školske godine, a novac nam još nije legao na račun“, žali nam se majka novobeogradskog prvaka koja čeka već mesec dana na ovu uplatu.

Dodaje da je nekim roditeljima iz grupe u kojoj ide njeno dete novac legao tek ovih dana.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obećao je ranije da novac leže u roku od nekoliko dna aod podnošenja zahteva, a sutra je već 30. septembar.

Portal Nova.rs je poslao pitanja zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, ali do objave teksta nismo dobili odgovore.

Na naša pitanja odgovorili su iz Fondacije za mlade talente Beograda, kojoj se i podnosi prijava, a koji su nam rekli da je isplata sredstava u toku.

„Zbog ogromnog broja pristiglih prijava, trudimo se da izađemo svima u susret u najkraćem mogućem roku, molimo za malo strpljenja i razumevanja“, poručuju iz Fondacije za mlade talente Beograda.

Inače, roditelji beogradskih prvaka i drugaka tek su krajem juna saznali da će njihova deca od Grada Beograda dobiti besplatne udžbenike, a onima koji su već kupili knjige, Vesić je obećao nadoknadu troškova za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, sveta oko nas i izabranog stranog jezika.

„Procedura je jednostavna, moguće je i sve onlajn uraditi – sa skeniranom potvrdom od škole, skeniranom ličnom kartom, kopijom platne kartice, mi sami uzimamo izvod iz matične knjige rođenih deteta. Posle nekoliko dana dobijate novac na račun“, rekao je tada Vesić.

Prijava za povraćaj novca za kupljene udžbenike počela je od 20.avgusta.

Bonus video – Sićve011 mobilnom kancelarijom po lajkove građana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare