Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je danas izložbu Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda „Spomeničko nasleđe Ulice kneza Miloša” i tom prilikom najavio da će se verovatno odustati od izgradnje podzemne garaže.

„Ne postoji ulica u Srbiji koja bolje oslikava napredak Srbije od vremena prvog i drugog hatišerifa, kada je počeo da se menja i modernizuje naš grad. Čeka nas ozbiljna rekonstrukcija ove ulice. Prva ideja je bila da se gradi podzemna garaža, ali će se verovatno od toga odustati jer će se raditi verovatno na praznom placu pored Ministarstva spoljnih poslova“, rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Vesić je naveo da će posle rekonstrukcije ova ulica ličiti na Topčiderski drum, te da će imati svoje duple drvorede, biciklističku stazu, a više neće biti parkiranja.

„Fasade i zgrade doći će do izražaja jer će ovo biti prostor i za šetnju. Ulica će biti na ponos“, naglasio je Vesić.

Podsetimo, portal Nova.rs je ranije pisao o najavljenoj rekonstrukciji ove beogradske ulice, a stručnjaci su nam tom prilikom rekli da je neophodna izgradnja garaže jer bi se  time rešio, kako su tom prilikom istakli, jedan od najvećih problema u Beogradu – parking mesta. To je ranije za Nova.rs rekao profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu dr Milan Vujanić.

Zoran Bukvić, kooridnator grupe za saobraćaj iz Ne davimo Beograda, ranije je za naš portal naveo povodom najavljene rekonstrukcije Kneza Miloša da je bolja opcija da se gradi garaža na parceli pored Ministarstva spoljnih poslova i da u tom slučaju obavezno ukine parkiranje duž cele ulice, ako se gradi taj kapacitet.

„To parkiranje je i sada nelegalno, ali grad verovatno to sada toleriše“, rekao nam je Bukvić.

On je još istakao da u širenju te beogradske saobraćajnice treba da se napravi jedna žuta traka za gradski prevoz, biciklistička staza i drvored.

Bonus video – Reportaža kupovina udžbenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare