Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Povodom teksta objavljenog 22. decembra na našem portalu o pacijentu Aleksandru Siču (33) iz Iriga, kojem je u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, pre godinu dana urađena estetska operacija zatezanja kože stomaka i koji tvrdi da mu od tada rana gnoji i curi, reagovala je ova ustanova demantujući pacijenta i njegove optužbe.

Podsetimo, Aleksandar je dve godine nakon operacije smanjenja želuca u bolnici u Vojvodini, u beogradskoj privatnoj klinici imao novu intervenciju, koja prema njegovim rečima, ali i mišljenjima lekara iz drugih ustanova, nije urađena adekvatno.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj pacijent požalio se našem portalu da mu godinu dana rana gnoji i curi, jer je prilikom transfuzije krvi dobio pogrešnu krvnu plazmu i da iz tog razloga postoji opasnost od infekcije i sepse, zbog čega već devet meseci pije antibiotike, a nova operacija, čeka ga kroz nekoliko dana.

Foto: Privatna arhiva

Tvrdi da je ovoj beogradskoj klinici platio 5.000 evra za operaciju, ali da nikada nije dobio ni priznanicu, ni račun.

Pročitajte još:

Privatna zdravstvena ustanova u kojoj je Aleksandar operisan, reagovala je međutim na njegove optužbe i tvrdnje, uvidom u skeniran račun sa brojem fiskalnog isečka koji su mu, kako kažu, izdali prema protokolu.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, sa ove klinike prosledili su našem portalu sliku transfuzijskog kartona sa nalepnicama Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Foto: Privatna arhiva

“Na kartonu se, bez ikakve sumnje, uočava da je pacijent primio odgovarajuću, odnosno svoju krvnu grupu. Smatramo da je dostavljeni materijal više nego dovoljan dokaz da je sve odrađeno u skladu sa zakonom i bolnica se dalje neće oglašavati ovim povodom, a protiv pacijenta će biti podnete prijave zbog iznošenja netačnih informacija i narušavanja ugleda bolnice”, kažu u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

***

BONUS VIDEO: Gde vreba opasnost tokom estetskih operacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar