Bojko Bjelaković Foto: Printscreen/YouTube/Zona Plus

Kolegijum Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu danas je doktora Bojka Bjelakovića razrešio funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju, saznaje portal Nova.rs u toj zdravstvenoj ustanovi.

Bjelaković, koji je i profesor na Medicinskom fakultetu, smenjen je sa funkcije nakon što je obelodanjeno da je jedan od administratora u vajber grupi koja za lečenje korona virusa preporučuje lek ivermektin, koji je u Srbiji registrovan samo za lečenje krupne stoke.

Prema nezvaničnim informacijama, na Medicinskom fakultetu u Nišu, danas je održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja Bjelakovića na društvenim mrežama i vajber grupama.

Osim što je administrator grupe “LNRE – Invermektin preporuke”, Bjelaković je i član tima pedijatara organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja se protivi vakcinaciji dece protiv korona virusa i organizuje potpisivanje peticije protiv, kako navode, “prinudne” vakcinacije dece.

Bonus video – Antivakseri i žute trake – zloupotreba simbola stradanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare