Silhouette of barbed wire fence

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije raspisala je danas konkurs za prijem u radni odnos 138 pripadnika Službe za obezbeđenje u novom Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) u Kragujevcu, čije otvaranje je planirano do kraja godine.

Novi KPZ, smeštajnih kapaciteta za 500 osoba lišenih slobode, imaće najviši stepen obezbeđenja i biće opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite koji podrazumeva i više stotina termovizijskih kamera najnovije generacije, navodi se u saopštenju.

Zavod se gradi u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila i moći će da se poredi sa najsavremenijim zatvorima Evropske unije.

Prilikom izgradnje zavoda biće ispoštovani svi međunarodni standardi u pogledu humanog smeštaja, adekvatne zdravstvene zaštite lica lišenih slobode i čuvanja osetljivih kategorija, u koje spadaju i lica sa posebnim potrebama.

Zavod će biti opremljen nameštajem proizvedenim u kazneno-popravnim ustanovama u Nišu, Požarevcu (Zabeli), Sremskoj Mitrovici, KPZ za maloletnike u Valjevu, kao i posteljinom koje šiju osuđenice u KPZ za žene u Požarevcu, čime su ostvarene velike uštede budžetskih sredstava.

Konkurs je objavljen na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs , kao i na sajtu eUprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, a objavljen je i u listu „Poslovi“. Rok za podnošenje prijava je 15 dana i počinje od 21. jula i traje do 4. avgusta ove godine.

Bonus video: Stoliću dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar