Rektorat Beogradskog univerziteta. Foto:Nemanja Jovanović

Sinoć je objavljena vest da je na vanrednoj sednici koja je održana u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu izabrano novo rukovodstvo koje će ubuduće zastupati oko sto hiljada studenata najvećeg Univerziteta u Srbiji. Međutim, danas od svrgnutog studentskog rukovodstva stiže demanti i konstatacija da su ta sednica i izbori obavljeni mimo pravila.

„Usled bitnih propusta u sazivanju i održavanju te „sednice“, ona ni ne može biti smatrana sednicom Parlamenta u smislu Pravilnika o radu i organizaciji Parlamenta sve „odluke“ koje su na toj i takvoj „sednici“ donete su nezakonite i kao takve ništave“, navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta koji sebe još uvek smatra važećim.

„Nije ni najmanje sporna namera, a još manje pravo svakog člana Parlamenta da, shodno odredbama Pravilnika, predlaže održavanje sednice Parlamenta, a u okviru nje i smenu aktuelnog i izbor novog rukovodstva Parlamenta. Međutim, ono što je isto tako nesporno jeste da to pravo svaki član Parlamenta može koristiti jedino u skladu sa Pravilnikom odnosno poštujući za to Pravilnikom propisan postupak. Ovde to nije bio slučaj. Učinjeni su krupni prekršaji Pravilničkih odredbi, koji su u dosadašnjem tekstu detaljno obrazloženi. Zbog toga Vas obaveštavamo da je aktuelno rukovodstvo Parlamenta još uvek jedino legalno i legitimno rukovodstvo i da nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar