Radovanović: Političari bahati i grubi prema Novopazarcima

Društvo 16. jul. 202022:42 > 22:45
Podeli:
Zoran Radovanović / Foto: N1

Epidemiolog Zoran Radovanović objavio je na svom Fejsbuk nalogu poruku podrške građankama i građanima Sandžaka u kojoj je poručio da je, bez obzira na izjave zvaničnika, jasno da je situacija u ovom području gora nego drugde, ali i da nam je "svima žao zbog grubosti, bahatosti i odsustva razumevanja koje su političari iskazali prema Novopazarcima".

Radovanović je Novopazarcima poručio da poštuju odluke Kriznog štaba, kako ne bi bili optuženi da su sami krivi za rasejavanje zaraze.

„Dr Tomislav Stevanović i gospodin Dragiša Zvekić su me zamolili da iskažem izraze solidarnosti sa stanovništvom Sandžaka. Pre toga me je gospodin Marko Oljača zvao da idemo zajedno u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, kako bismo tim ljudima odneli pomoć. Nažalost, nisam mogao da mu se pridružim, ali sam pažljivo pratio celu akciju“, napisao je Radovanović.

Pročitaj i:

On je poručio da se ogromna većina nas u Beogradu i ostatku Srbije sa velikim razumevanjem i empatijom odnosi prema nesreći koja je zadesila jugozapad naše zemlje, ali i da smo sa zakašnjenjem saznali za ogromne razmere epidemije, posebno na Pešteru i za teškoće sa kojima se tamo suočavaju zdravstveni radnici i narod zbog nedostatka lekova i opreme.

„Bez obzira na izjave zvaničnika, oskudica je u celoj zemlji, ali iz iskaza očevidaca saznajemo da je situacija u Sandžaku gora nego drugde. Svima nam je žao zbog grubosti, bahatosti i odsustva razumevanja koje su političari iskazali prema Novopazarcima“, napisao je Radovanović.

„Vi najbolje znate šta vam valja činiti. Računajte na pomoć i podršku običnih građana Srbije, a pretpostavljam da u lokalnoj vlasti ima ljudi kojima možete da verujete, te da se oslonite na takve pojedince.
Važno je da poštujete odluke Kriznog štaba, kako ne biste bili optuženi da ste sami krivi za rasejavanje zaraze. Iskustvo iz ostatka Srbije pokazuje da organi sile mogu da budu izuzetno surovi.“

 

Komentari

Vaš komentar