koksaki virus
Zoran Radovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Predsednik Republike, nažalost, ne razume procedure u demokratskom svetu", ocenio je za Nova.rs epidemiolog Zoran Radovanović povodom izjave Aleksandra Vučića da je dr Radovanović licemer jer kritikuje rad Krizni štab, a nije prihvatio ponudu dr Predraga Kona da preuzme njegovo mesto u tom štabu.

„Predsednik Republike, nažalost, ne razume procedure u demokratskom svetu. Ne može kolega Kon, kao kralj spreman na abdikaciju, da bira kome će da ustupi tron“, kaže dr Radovanović za Nova.rs.

On dodaje da, tamo gde institucije funkcionišu, one biraju članove Kriznog štaba i sličnih tela.

„U njihovom odsustvu, o svemu odlučuje Vođa. On se još nije oglasio“, zaključio je Radovanović u kratkoj pisanoj poruci za Nova.rs.

 Aleksandar Vučić je jutros izjavio: „Pitali su Radovanovića, kada je rekao Predrag Kon da on vodi Krizni štab, a on je rekao ‘neću’. Kakvo je to, najgore licemerje… Solićeš pamet svima, a kada kažu ‘povedi ti’, kažeš da nećeš. Tako će svi da se sklone od svega“.

Da podsetimo, Predrag Kon je nedavno na svom Fejsbuk profilu je objavio da je spreman da ustupi svoje mesto u Kriznom štabu Zoranu Radovanoviću, koji je kritikovao pojedine odluke štaba. Upitan da li bi prihvatio ovu ponudu, Radovanović je za Nova. rs rekao da mu u njegovim godinama ne pada na pamet da ulazi u bilo kakav Štab.

„Pogotovo ne bih da vadim kestenje kada je situacija postala ovako dramatična. Situacija je takva zato što je zapuštena, a zapuštena je iz političkih razloga. Nemam ni interes ni želju, ne pada mi na pamet da se uključujem, jedini razlog zbog kojeg sam se javljao je da se sazna istina“, poručio je tada Radovanović.

Inače, Kon je vrlo brzo povukao tu objavu sa Fejsbuka.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare