Foto:Screenshot/Twitter/@MarinikaTepic

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, objavila je na svom zvaničnom Tviter nalogu, da su pripadnici policije legitimisali aktiviste Stranke slobode i pravde na Dušanovačkom mostu u Beogradu, jer su razvili transparent "Ko ne trubi, taj je Vesić". Tepić je dodala i da je policajac uporno ignorisao da kaže po kom osnovu ispituje aktiviste.

Tepić je na ovoj društvenoj mreži objavila i video snimak pomenutog događaja. Kako se može videti, policija je od okupljenih koji su razvili transparente tražila lične krate, a oni su ih upitali – na osnovu čega ih legitimišu i po kom zakonu, te dodali da ne čine nikakvo krivično delo.

Uz video, potpredsednica Stranke slobode i pravde je napisala:

„Vesić poslao policiju na građane naoružane transparentom „Ko ne trubi, taj je Vesić“! Izdvojili sve aktiviste muškarce SSP i legitimišu ih bez ikakvog obrazloženja“.

Nakon ovog čina pripadnika MUP i objave Marinike Tepić, mnogi građani dali su svoj sud u komentarima, a ovo su samo neki od njih:

„A što ovaj policajac komunicira telefonom, jel ne zna šta treba da radi ili mu neko suflira šta da kaže, koji zakon je prekršen, traži pomoć, priča sa ženom…“, „Patrolno vozilo stalo na sred mosta i napravilo nenormalnu saobraćajnu gužvu kako bi legitimisali građane koji „ometaju pešake“… ????? „, „Vesiću, pa mnogo si jadan bre!!“, „Akciju po celom gradu“. „Više ni ne prezaju da ispadnu glupi u svojoj oholosti“.

Podsećanja radi, prethodne sedmice aktivisti Stranke slobode i pravde na Dušanovačkom mostu razvili su transparent na kom je pisalo „Ko ne trubi taj je Vesić“, što su građani podržali tako što su „legli“ na sirene u automobilima dok su prolazili auto-putem.

Ova akcija nastavljena je i nakon toga, te se isti transparent pojavio i u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, koji su građani takođe podržali, a trubila je i Hitna pomoć.

Ogroman deo javnosti ogorčen je na večitog zamenika Gorana Vesića, zbog svih stvari kojima je bukvalno upropastio Beograd. Od rekonstrukcije rekonstruisanog Trga Republike i obrtanja kockica, fontane na Slaviji koja preliva, i ostalih Vesićevih (ne)dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar