Do kada rade frizeri i teretane za vikend

Društvo 26. feb. 202109:32 > 09:55
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Krizni štab doneo je danas, nakon vanredne sednice, nove mere u borbi protiv koronavirusa u Srbiji.

Kako je i ranije najavljivano, Krizni štab je pooštrio mere za vikend, pa će tržni centri, kafići, restorani i ostali ugostiteljski objekti raditi skraćeno – do 14 sati.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, uslužne delatnosti – poput poput frizera i kozmetičara, ali i teretana –  radiće kao i do sad, do 20 sati.

Ugostiteljski objekti, kafići i restorani rade tokom ovog vikenda do 14 časova. Neometano rade medicinske i veterinarske ordinacije i laboratorije. Posle 14 sati radiće i prehrambene prodavnice i apoteke. Benzinske pumpe posle 14 h isključivo mogu da  služe za sipanje goriva. Neometano radi i dosatava hrane, ali ne radi šalterska prodaja.

Podsećamo, Krizni štab bi danas trebalo da odluči o detaljnom pooštravanju epidemioloških mera kojima je cilj da se smanji dalje povećanje broja zaraženih koronavirusom. Ova odluka je trebalo da bude doneta još u sredu, ali Krizni štab, kako navodi sam ministar zdravlja, već nekoliko dana „meri“ dok ne preseče koje će mere da pooštri. Kao moguće pooštravanje mera navodi se ograničavanje rada ugostiteljskim objekata u skijalištima, kao i uopšte skraćenje radnog vremena kafića i restorana za eventualno sat ili dva u odnosu na postojeće.

Komentari

Vaš komentar