Foto: N1

Radnici "Jure" iz Rače u toku dana pozivani su telefonom i obavešteni da fabrika od sutra radi po ustaljenim smenama i da svi moraju da dođu na posao, izjavio je za portal Nova.rs, predsednik Sndikata UGS Nezavisnost Saša Marković.

Sindikalne navode, potvrdili su nam i u Kadrovskoj službi fabrike, uz obrazloženje da su radnici danas „otpušteni kućama“, ali da se od sutra normalno radi.

„To je stav korejskog rukovodstva, koje nas je danas obavestilo da se od sutra nastavi sa proizvodnjom. Mi smo imali Odluku da fabrika neće raditi od 26.marta do 6.aprila, a pošto su se radnici pobunili, mi smo ih danas pustili, ali je čvrst stav menadžmenta da se proizvodnja sutra nastavi“, rekla je za portal Nova.rs predstavnica rukovodstva fabrike u Rači.

Ona je potvrdila da su radnici pozivani telefonom i da će sutra proizvodnja biti organizovana po ustaljenim smenama.

Povezane vesti:

U Sindikatu navode da fabrika ima 1.200 zaposlenih i da po jednoj smeni u fabrici radi između 400 i 500 ljudi, dodajući da u takvim uslovima ne mogu da se ispoštuju preventivne mere za zaštitu od koronavisrusa.

„Mi ćemo svi da potpišemo da dobrovoljno pristajemo da radimo, ali tek onog trenutka, kada od našeg rukovodstva dobijemo napismeno da nam garantuju da su u fabrici ispoštovane sve preventivne mere koje je naložila Vlada Republike Srbije“, izjavio je Marković, uz tvrdnju da u fabrici i dalje nemaju dovoljno zaštitnih sredstava.

On je najavio da će pozvati radnike da ni sutra ne uđu u fabriku.

Portal „Dnevnik Juga“ prenosi da su zaposleni u leskovačkoj „Juri“ najavili za sutra okupljanje ispred fabrike kako bi upozorili rukovodstvo na opasnost od širenja korone, jer je prema pisanju tog portala, kod još jedne radnice leskovačke fabrike potvrđen Covid 19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram