Rada Đurić Foto:Nova S

U Srbiji je često problem što se mnoge stvari ne rade ozbiljno i planski, ocenila je novinarka i voditeljka TV Nova S Rada Đurić gostujući u jutarnjem programu “Probudi se”.

Prelistavajući današnja izdanja dnevnih novina, Đurić se osvrnula na kolaps u Beogradu koje je prethodnih dana izazavalo nevreme.

„Na žalost, neke stvari su sada već delom nepopravljive. Imamo veliki broj nelegalnih objekata, ali i situacija da ljudi dobijaaju dozvolu za svoje objekte, a da postojeće infrastuktura ne može da izdrži toliku gradnju“ istakla je podsećajući se da je više puta od gradskih čelnika pokušavala da dobije odgovora zašto se takve stvari dešavaju.

Naglasila je da se nadležni u gradu nikad nisu dovoljno potrudili da infrastrukturu dovedu u red i da su se uvek pravdaili da su ti problem „diktat velikog grada“.
„Mislim da će biti još problema, ali jednom mora da se podvuče crta i da se uloži u ono što nije vidljivo. I mi kao građani moramo budemo svesni toga i da se borimo za bolje uslove života“ navela je ona.

Govoreći o problemima sa izbacivanjem pa vraćenjem knjiga Desanke Maksimović u obaveznu školsku lektiru, Đurić je navela da „ovako kako je rešeno, isto nije dobro rešeno“.

„Važno je da naša država ima telo koje zna zašto je šta potrebno u školskom programu i koje staje iz svojih odluka. Jasno je da postoji pritisak da je lektira osveži savremenicima, ali bitno je i da se zna zašto je neko u nastavnom programu. To su vrlo ozbiljne stvari. Obrazovanje je važno i plašim se da ćemo ako nastavimo ovako dobiti ljude, koji ne znam kome će koristiti, ali ovoj zemlji neće“ zaključila je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar