Foto: Probudi se

Treći dan 25 nekadašnjih fudbalera “Borca” iz Čačka štrajkuje glađu ispred Gradske uprave u tom gradu tražeći da im budu isplaćene zaostale zarade i dugovanja koje klub ima prema njima.

Pošto su proveli noć u šatoru ispred zgrade uprave, nekadašnji fudbaler “Borca” Miloš Marković ispričao je u jutarnjem programu „Probudi se“ na TV Nova S da im se niko iz Gradske uprave Čačka nije obratio niti ponudio neko rešenje.

„Hladno je noću, iscrpljeni smo, hvata nas zamor, porodice i prijatelji su zabrinuti, ali nećemo stati i istrajaćemo koliko je potrebno da probudimo svest o ovome što se dešava“ rekao je on.

Razočarani, kako je naveo, gradonačelnik i njegovi saradnici su dolazeći u zgradu na posao prolazili pored njih, a da im se nisu ni javili.

“Nisu pokazali bilokakav interes za to što radimo. To je stvar opšte kulture. Mi imamo podršku kolega iz sveta i regiona, kao sportista iz ostalih branši i to nam je podstrek da istrajemo. Skoro svi mi imamo pravosnažne presude o utvrđenim dugovanjima kluba prema nama. Javili smo se sindikatu, obavestili upravu i grad, koji je u to vreme stajali iza kluba i nemamo nameru da odustanemo od traženja onoga što nam pripada” naveo je Marković.

On je dodao da je njihov cilj da skrenu pažnju i na probleme ostalih sportista, koji su “njihovi bivši klubovi pokušali da nasamare”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar