Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vakcinacija u hali 11 beogradskog sajma sutra će trajati do 20 časova, kako bi građani koji žele posle posla mogli da se vakcinišu.

Iz Vlade su naveli da zakazivanje na tom punktu za vakcinu Fajzer nije potrebno. Građani će blagovremeno biti obavešteni hoće li produženo radno vreme na Sajmu važiti i za naredne dane, prenosi Tanjug.

Vakcinisanje bez zakazivanja na punktovima širom zemlje trajaće i tokom ove nedelje, potvrđeno je za Nova.rs u eUpravi.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović prethodno je za RTS najavio da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja sa tri vakcine – „Fajzer“, „Sputnjik V“ i „Sinofarm“ vakcinom.

Novi kontigent od pola miliona doza vakcina protiv virusa korona kineskog proizvođača „Sinofarm“ stigao je danas u Srbiju.

neželjene posledice vakcine
Beogradski sajam vakcinacija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Avion sa vakcinama sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, a dočekale su ga premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Sa današnjom isporukom, u Srbiju je iz Kine do sada stiglo ukupno tri miliona doza „Sinofarm“ cepiva.

Početkom aprila u Srbiju je stiglo 500.000 doza „Sinofarm“ vakcina, a ista količina kineskih cepiva našoj zemlji isporučena je i početkom marta.

Prvi kontigent od milion doza cepiva Sinofarm stigao je u našu zemlju 16. januara, a nakon toga u februaru još pola miliona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar