starica umrla posle vakcine
Dr Srđan Lukić Foto: Facebook/Srđan Lukić

Srđan Lukić, beogradski pulmolog koji poslednjih meseci živi i radi u Sloveniji, upozorio je na potencijalne rizike u sezoni slava u Srbiji i da u zatvorenom prostoru ne postoji mogućnost kontrole eventualnog prenošenja koronavirusa.

Lukić je na svom Fejsbuk profilu komentarisao slave koje u Srbiji kreću krajem oktobra, a čije proslave bi ove godine zbog koronavirusa trebalo drugačije da izgledaju.

„Ide sezona slava. Ono što treba da znate je da u zatvorenom prostoru, gde sedi veliki broj ljudi, koji nije u svakodnevnom međusobnom kontaktu jer dolazi sa više strana, ne postoji mogućnost kontrole eventualnog prenošenja virusa“, napisao je Lukić i dodao „da jedna osoba može zaraziti bukvalno sve“.

Ide sezona slava. Ono što treba znati je da u zatvorenom prostoru, gde sedi veliki broj ljudi, koji nije u svakodnevnom…

Posted by Srđan Lukić on Субота, 03. октобар 2020.

 

„To dalje znači da se među više desetina gostiju lako može naći i neko ko će zbog toga umreti. Pre nego što istrajete u tome da ćete i ove godine slaviti slavu, zapitajte se da li ćete moći normalno da nastavite sa životom u tom slučaju. Ako da, onda neka je srećna slava domaćine“.

Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon najavio je 21. septembra, da će za naše ljude koji žive i rade u inostranstvu, a koji budu u većem broju počeli da dolaze u Srbiju za vreme slava, biti uveden poseban zdravstveni nadzor.

„Pitanje nad svim pitanjima je kako će biti kada počnu slave. Biće odgovarajući nadzor za one koji dolaze iz inostranstva za vreme slava. Rizično je, i kao pred Uskrs, biće ogromnog priliva naših ljudi“, rekao je Kon na TV Prva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare