Meho Mahmutović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je Meho Mahmutović vd direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, prekršio zakon obavljajući više funkcija bez obaveštenja i saglasnosti te institucije.

Agencija je javno objavila da je Mahmutović, kao vd direktora te zdravstvene ustanove, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer ih nije u roku obavestio da je stupio na funkcije člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park “Đerdap” i odbornika u Skupštini Novog Pazara.

Takođe, ta ustanova je utvrdila i da je on, kao član NO Nacionalnog parka “Đerdap” stupio na funkciju odbornika u Skupštini Novog Pazara, bez dobijanja saglasnosti Agencije za vršenje više javnih funkcija istovremeno.

“Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći zbog povrede odredba Zakona uzeta je u obzir činjenica da je Mahmutović na funkciju odbornika, koju i dalje vrši, izabran neposredno od građana, kao i da je više puta bio u povredi, zbog čega je zaključeno da je javno objavljivanje odluke o povredi Zakona odgovarajuća mera”, navodi se u obrazloženju Agencije.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, poslednji put ažuriranim u 2019. godini, Mahmutović je član NO Nacionalnog parka “Đerdap” od maja 2018. godine i za obavljanje te funkcije prima 43.129 dinara mesečno.

Kao vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru ima platu od 125.128 dinara, odbornik u lokalnom parlamentu 21.000 dinara, predsednik Komisije za polaganje državnog ispita pri Ministarstvu zdravlja 28.800 svakog drugog meseca, dok kao predsednik NO Klinike za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” prima 7.000 dinara po održanoj sednici.

Nevladina organizacija Građanske inicijative nominovala Mahmutovića za titulu „Najveći zavisnik od sudskih sporova“ koju dodeljuje grupa evropskih organizacija kako bi ukazala na sve veći broj SLAPP tužbi.

Vršilac dužnosti direktora novopazarske Opšte bolnice nominovan je zbog 37 podnetih tužbi protiv građana, aktivista, lekara i pacijenata, koji su kritikovali njegovo ponašanje u toku pandemije, kada je Novi Pazar, u leto pre dve godine, bio največe žarište u Srbiji.

Mahmutović je visoki funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić.

BONUS VIDEO: Novi Pazar: Ostavke boraca protiv korupcije zbog uzaludne borbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar