Foto: N1

Meštani nekoliko sela u opštini Vrnjačka Banja ponovo su danas blokirali magistralni put Kruševac - Kraljevo kod sela Podunavci.

Kako je objavio N1, oni su nezadovoljni cenom koju su im Koridori Srbije ponudili za zemlju koja im je oduzeta u procesu eksproprijacije zbog izgradnje dela Moravskog koridora.

Protesti su ušli u drugi mesec. A meštani kažu da im se do sada niko iz Koridora Srbije nije obratio, niti iz lokalne samouprave u Vrnjačkoj Banji.

Kažu i da zbog blokade kamionima da idu na deponije i pozajmišta, trpe velike pritiske i pretnje.

„Trebalo bi da se prestane sa zastrašivanjem naroda, pretnjama, pisanjem kazni za sve i svašta vlasnicima parcela koji ne pristaju na ucenjivanje“, kaže Miroslav Mutavdžić.

Kako kažu okupljeni vlasnici parcela, za kvadratni metar zemljišta ponuđeno im je 215 dinara, iako je zvanična procena veštaka poljoprivredne struke da kvadrat vredi oko 2.400 dinara.

Foto: N1

Navode i da su vlasnici parcela na trasi auto-puta iz susednih opština dobili višestruko veće sume za kvadrat zemlje lošijeg kvaliteta.

Vlasnici parcela nezadovoljni su i zbog odugovlačenja sudskih postupaka i kažu da je više od 700 predmeta na sudu u Kraljevu.

BONUS VIDEO Blokiran kružni tok u Kraljevu: Vlasnici parcela nezadovoljni eksproprijacijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar