Foto:Brana Antović

Feministički kolektiv Ženska solidarnost organizovala je danas protest na Trgu Republike, kao podršku ženama u Srbiji koje su zlostavljane i eksploatisane.

POGLEDAJTE JOŠ:

Povodom tvrdnji koje je potpredsednica SSP-a Marinika Tepić iznela, o podvođenju žena i devojčica u Jagodini, Ženska solidarnost rešila je da organizuje protest protiv nasilja i eksploatacije žena.

Protest je na društvenim mrežama najavljen za danas u 16 sati. Građani su pozvani da se okupe na Trgu Republike u Beogradu, ali i svim drugim gradovima.

Foto:Brana Antović

Kolektiv Ženska solidarnost poručio je „da žene ovo moraju same“, kao i „da ih niko neće zaštititi“.

„Pridružite nam se na ulicama kako bismo zajedno iskazali solidarnost sa svim devojčicama, devojkama i ženama koje su proživele ovakvu vrstu tretmana. Zahtevamo pravednu istragu!“, navodi se u poruci.

Foto:Brana Antović

Na protestu su se mogle videti parole sa natpisima „Hoću ponovo da nosim suknje“, „Ako vam ne bude sudila država, sudiće vam građanke“ i „Solidarnost sa ženama i devojčicama iz Jagodine“.

Podsetimo, Dragan Marković Palma je negirao optužbe o podvođenju maloletnica u Jagodini i poručio Mariniki Tepić da će zbog istih ići u zatvor.

Foto:Brana Antović

Ona je javnost obavestila da u ponedeljak daje izjavu u Tužilaštvu, kada će izneti sve informacije koje ima o ovom slučaju.

Predmet je u međuvremenu premešten iz Jagodine u Kraljevo, a kako je pisao portal Nova.rs, iz tog grada je Palmina najbliža saradnica i skupštinska glasnogovornica Marija Jevđić.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar