Oko 500 građana, stanara Bloka 37 na Novom Beogradu, okupilo se danas oko 20 časova protestujući zbog izgradnje poslovne zgrade na prostoru namenjenom za parking u Bulevaru Milutina MIankovića 162.

Naime, na uglu Bulevara Milutina Milankovića sa Tošinim bunarom započela je bespravna izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na 8 spratova, na zelenoj površini ispred zgrade, tik pred prozorima stanara.

Protest zbog izgradnje Novi Beograd Blok 37
Protest zbog izgradnje na Novom Beogradu Foto:Nova.rs

Ljutiti građani, rekli su reporteru Nova.rs da je prema Urbanističkom planu, na prostoru koji se nalazi na kraju Bulevara Milutina MIlankovića predviđen parking i da su ga oni tako i koristili do sada dok se nisu pojavili bageri.

„Juče ujutru nepoznate osobe ogradile su zelenu površinu, ušli su i posekli drveđe, dovezli su građevinske mašine, a  građevinske table nema“, rekli su ogorčeni građani za Nova.rs.

Protest zbog izgradnje Novi Beograd
Protest zbog izgradnje na Novom Beogradu Foto:Nemanja Lisinac/Nova.rs

Umesto da su napravili park da se deca igraju grade poslovnu zgradu od osam spratova, dodaju ljutito stanari Bloka 37.

Jedan od stanara ukazao je da će morati da se iseli ukoliko budu izgradili taj poslovni kompleks jer će nastati velika gužva i biće problema i sa parkiranjem.

Stanari dodaju da im je rečeno da je dozvola za izgradnju ovog poslovnog objekta istekla još 2019. godine, odnosno da izvođači radova i nemaju dozvolu.

Protest zbog izgradnje na Novom Beogradu Foto:Ne davimo Beograd

Na lice mesta stigla je i policija koja je zatvorila gornji deo Bulevara Milutina Milankovića za saobraćaj.

„Čekamo Aleksandra Šapića, Gorana Vesića i Aleksandra Vučića“, poručili su okupljeni građani.

Ukoliko niko ne bude reagovao stanari Bloka 37 najavili su radikalizaciju protesta tako što će narednih dana zatvoriti auto-put.

Poslovna zgrada koja treba da se izgradi imaće osam spratova i potpuno će zakloniti svetlost stanarima koji žive u zgradama koje gledaju na Bulevar Milutina MIlankovića.

 

Protest zbog izgradnje na Novom Beogradu Foto:Ne davimo Beograd

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare