Protest prosvetnih radnika Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštio je danas, da zbog ponašanja Vlade i pretnji desničara, otkazuje protest najavljen za petak, 2. jun.

Ovaj sindikat je pozvao radnike da se pridruže građanskom protestu protiv nasilja u subotu, 3. juna.

„Razlog pomeranja protesta je ponašanje Vlade, odnosno imenovanje Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete“, kažu u sindikatu.

Dodaju i da je jedan od razloga i „pretnje desničarskih ekstremista koji su za 2. jun najavili svoje ‘akcije’ na beogradskim ulicama.

Pročitajte još:

„Imenovanje Milićevića za v.d. ministra je nasilje nad prosvetom“

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije ocenio je danas da je imenovanje doskorašnjeg ministra bez portfelja Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete „nasilje nad prosvetom i šamar svima koji se zalažu za reforme u društvu“.

„Đorđe Milićević nema nikakvih dodirnih tačaka sa školstvom, a izraziti je primer aparatčika kojem je poslušnost partiji i lojalnost režimu osnovna životna karakteristika“, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Naglašava se da prosveta u Srbiji prolazi kroz „najveću agoniju“ i potrebne su joj konkretne promene, a aktuelna Vlada Srbije „nastavlja da povlači poteze kojima želi da zacementira postojeći sistem“.

Postavljenje Milićevića na čelo resora prosvete, kako su dodali u saopštenju, jedan je od najočiglednijih primera takvog ponašanja.

BONUS VIDEO: Protest Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Zaustavite nasilje“, Ispred Ministarstva prosvete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar