Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Republička prosvetna inspekcija završila je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koji je pokrenut 22. maja 2023. godine.

Predmet nadzora bio je rad direktora i obavljanje delatnosti u ustanovi, a na osnovu realizovanog nadzora, predlog inspekcije je da se razreši direktorka Snežana Кnežević i organ upravljanja, odnosno da se imenuje privremeni organ upravljanja i postavi vršilac dužnosti direktora.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu, psihologu i sekretaru škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Pročitajte još:

Podsetimo, direktorka OŠ „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević, u kojoj je 3. maja došlo do masovne pucnjave kada je učenik sedmog razreda (13) ubio osmoro učenika i čuvara, a ranio još šest svojih drugara i nastavnicu istorije, oglasila se šest dana nakon velike tragedije.

„Ja znam da je obaveza svakoga ko se nalazi na čelu neke javne institucije da komunicira sa medijima i pogotovo sada da se obrati, ali mi se nalazimo u situaciju u kojoj niko do sada nije bio“, istakla je tada direktorka.

BONUS VIDEO: Kako će deca koja ne žele da se vrate u „Ribnikar“ završiti školsku godinu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare