Foto: Printscreen/Facebook/Novi Optimizam

U Zrenjaninu je, uprkos snaźnom nevremenu i kiši održan još jedan protest „Zrenjanin protiv nasilja“ a učesnici su nakon protestne śetnje źviżducima ispred gimnazije pozvali direktora ove škole na ostavku.

Razlog što građani traže njegovu ostavku je postupak suspenzije profesorke sociologije Senke Jankov, zbog toga što je u Google učionicu stavila plakat protesta „Zrenjanin protiv nasilja“, prenosi Danas.

Današnji protest je vid podrške koleginici, istakla je profesorka Olgica Rakić, navodeći da je u današnjoj Srbiji previše osobe kojima je nanera nepravda.

“ Ovde smo zbog Senke ali i zbog drugih Senki, jer previše je takvih kojima se nepravda dešava. Ovde smo jer nam dosta da živimo u senci vlasti želimo iz takve senke da izađemo“, poručila je Rakićeva.

Ona je zatražila ostavku direktora Zrenjaninske gimnazije u ime okupljenih građana.

Foto: Printscreen/Facebook/Novi Optimizam

Prisutnima se obratila i profesorka Senka Jankov, navodeći da je ponosna na svoje đake koji su se pridružili skupu.

„Hvala vam na podršci ali nisam ja ovde toliko bitna, ja ću se svakako ovim problemom i suspenzijom baviti dok se to ne razreši. Bitno je što naše društvo zahteva da se vrati osnovnim vrednostima, i nije samo reč o nasilju i da ga bude manje, već je reč o čitavom spektru svega onoga zdravog i siravnog koji svi ovde okupljeni ljudi traže“, navela je, između ostalog, Senka Jankov.

Zrenjanjnci su i ove srede, po nemogućim uslovima i kiši u velikom broju izašli na protest.

Večerašnji skup je snažna poruka protiv svakog vida nasilja ali i podrška protestima u Beogradu.

BONUS VIDEO: Protest u Zrenjaninu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar