Foto: Printscreen/YouTube/Centar za promociju cirkularne ekonomije CPCE

Redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu dr Darko Nadić, jednoglasno je izabran za vršioca dužnosti dekana ovog fakulteta na sednici Saveta FPN, koja je održana danas.

Savet Fakulteta političkih nauka izabrao je vršioca dužnosti dekana prof. dr Nadića na jednoglasan predlog Nastavno-naučnog veća, stoji u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

Prof. Darko Nadić je redovni profesor socijalne i političke ekologije na FPN-u, gde je doktorirao 1999, a prethodno je 1993. odbranio magistarski rad.

On je i član Odbora za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu, a pažnju javnosti privukao je kada se ogradio od stava tog odbora, koji je u junu ove godine izrazio protivljenje namerama da se obnovi realizacija projekta Jadar.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predavao je, predaje i dalje, u drugim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Profesor je i na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 1999. godine, na predmetima: Opšta sociologija i Uvod u menadžment. Radio je i na Učiteljskom fakultetu od 2003. do 2009, na predmetu Socijalna ekologija.

Podsetimo, nakon što je na sednici Nastavno naučnog veća FPN prošle nedelje, prethodni kandidat za v. d. dekana, profesor Slaviša Orlović potpisao svoju ostavku, članovi veća jednoglasno su predložili profesora Darka Nadića za novog v. d. dekana FPN.

Pročitajte još:

Iako su mnogi očekivali da će profesor Orlović tražiti podršku za ovu poziciju, on je ipak potpisao ostavku i predao je dosadašenjm dekanu prof. Draganu Simiću.

Podsećamo i da je pitanje ostavke Slaviše Orlovića, bilo je pokrenuto zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. Protiv njega je još 2014. jedna studentkinja podnela prijavu, a pritom je protivzakonito izabran za v. d. dekana na sednici Saveta FPN, koja je održana 7. juna ove godine.

***

BONUS VIDEO: Ostavka Orlovića: Kraj krize na FPN?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar