Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

Komandu Kopene vojske u Nišu posetili su novi ministar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-major Petar Cvetković.

Ministarstvo odbrane je prenelo da je Stefanović izjavio da je veoma važno da „pripadnici Vojske osećaju da je njihova država uvek uz njih, da vodi računa i o njihovom standardu i o njihovom opremanju, a da oni svojim radom i požrtvovanjem pokažu da su istinski uz svoj narod i uz svoju Srbiju“.

Poseta i sastanak s komandantom Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, i s članovima Kolegijuma komandanta Kopnene vojske, bila je prilika za informisanje o glavnim zadacima u očuvanja bezbednosti države, zaštiti stanovništva i o planovima za razvoj, modernizaciju i nastavak obuke, piše u saopštenju.

Ministar je rekao da će se tokom 2021. godine raditi i na značajnijem opremanju balističkom zaštitom, uniformama i novim sredstvima iz razvoja koja će ući u sastav Kopnene vojske.

Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

Stefanović je istakao da se razgovaralo i o unapređenju standarda pripadnika Vojske, „kao i svemu što može da se uradi na zadacima koje je započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je reč o stanogradnji i povećanju primanja, za koja je izrazio očekivanje da će moći da budu ostvarena tokom 2021. godine“.

„To je nešto na čemu predsednik i Vlada aktivno rade i hoću da unapred iskažem zahvalnost zato što se razmišlja o Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane i što će pripadnici Vojske moći da računaju čak i u ovako teškim okolnostima pandemije koronavirusa na novo povećanje plata“, rekao je ministar Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar