Podeli
Foto: kragujevac.rs

Zbog nezakonitog odlaganja velike količine otpadnog mulja u Lepenicu kod Kragujevca, podnete su prijave protiv odgovornih lica, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, republički inspektor za zaštitu životne sredine izvršio je uviđaj, a zatim obavestio gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića i nadležne gradske službe koje su u pratnji službenika MUP-a izašle na teren i posle uviđaja podnele prijave protiv odgovornih.

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je povodom ovog “ekološkog zločina poručila je da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih”, objavljeno je u nedelju na sajtu Ministarstva.

“Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku”, istakla je Vujović.

Dodala je da očekuje da će odgovorna lica biti najstrože kažnjena i naglasila da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

“Ulažemo velika sredstva i napore kako bi zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi”, rekla je ona i pozvala građane da čuvaju životnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar