Regulatorno telo za elektronske medije REM
Regulatorno telo za elektronske medije REM Foto:Nova S

Građanski pokret Opre Roma Srbija podneo je danas prijavu protiv televizije Prva, voditelja emisije "150 minuta" Dejana Pantelića i gosta te emisije Darka Trifunovića sa Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbednost zbog "rasističkog i neprofesionalnog izveštavanja o romskoj zajednici".

Kako se navodi u saopštenju tog pokreta, tužba je podneta republičkom Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zbog emisije koja je emitovana 26. novembra.

„Isti video je objavljen i na sajtu i jutjub stranici Prve televizije, što govori u prilog da isti nisu pogledali, ili nisu hteli da shvate značaj svog nedela i ne mogu da se brane činjenicom da je emisija išla uživo i da nisu mogli da utiču na iznošenje stavova gosta/sagovornika“, navodi se u saopštenju.

Trifunović je tokom emisije izneo više ocena i stavova vezanih za romsku zajednicu, a iz Opre Roma su ocenili da je njima „stavio desničarskim ekstremistima Rome na nišan“.

Bonus video – Projekat Filološke gimnazije umesto povećanja digitalne pismenosti skliznuo u diskriminaciju stanovnika juga Srbije?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar