Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Članovi udruženja "Ne damo Jadar" su konstantno izloženi pretnjama jer nisu hteli da razgovaraju o rešenju problema oko rudnika kompanije "Rio Tinto" sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kaže za Nova.rs aktivistkinja te organizacije, Marijana Petković. Prema njenim rečima, nju, njenog supruga i ostale eko aktiviste non stop pozivaju telefonom, kako bi ih upozoravali na njihovo ponašanje.

„Mi ostajemo pri stavu da rudnika neće biti, ne dozvoljavamo da nas truju, uništavaju nam vodu, vazduh, zemlju“, poručila je Petković.

Lepo je što predsednik, nakon svoje posete, šalje svoje ljude na teren odmah od ponedeljka, kako bi javnosti Srbije pokazao da drži reč, ističe ironično.

„Stigao je EPS i direktor Grčić da menja bandere, došao je i gradonačelnik posle deset godina, a danas kažu stiže ministar poljoprivrede, osim ako ga sneg ne omete“, navodi naša sagovornica. Cilj su Nedeljice, po njenoj oceni, ali su motivi drugačiji.

„Naime, sve su to trebali ranije da urade, jer za to su plaćeni našim novcem, i ova lažna briga je sad toliko smešna, da sve što rade nema, ama baš nikakvu težinu. Opet jedna loša predstava, samo sad sa novim glumcima koje su našli po selu, u želji da ih promovišu kao vredne, radne, poštene domaćine Nedeljica“, naglasila je ona.

Nekima od njih ne zameramo jer su iskoristili priliku da se obrate predsedniku sa delom problema o rudniku, napomonje.

„Ljubav prema komšiji, kumu, rođaku, zamenjena je ljubavlju prema SNS predstavnicima koji će izgleda da se ovde presele. Gradonačelnik leti na sve strane, kisne po nedeljičkim sokacima bez kape, uredno vodeći lokalne medije da sve zabeleže i pokažu narodu Srbije kako se narod voli i poštuje. Samo je on zaboravio ono najvažnije, javno zdravlje stanovništva i činjenicu da ugrožavanje istog je krivično delo zaprećeno kaznom zatvora“, kategorična je ona.

Zato nema Vinče da utvrdi šta je sa njivama koje umiru, šta je sa rekama Korenitom i Jadrom i kolike su recimo koncentracije bora i arsena u njima. smatra Petković.

„I sve to znaju oni što hodaju sa njima, roditelji koji su iz ljubavi prema predsedniku pristali da zaborave zašto su tu i za šta se uopšte bore. Vučić je obećao da neće biti deponije u Jadru, ali nije obećao da neće biti rudnika. Ta ideja nama je poturana još od aprila da bi nas umirili, ali mi nismo progutali ni jednu udicu. Zato sad nama prete udbaški, dolaze nam na radna mesta, zovu telefonom i spominju naša imena na spiskovima, iznose da o nama sve znaju od imena dece, roditelja i svega što je lično i privatno.Sve znaju samo ne znaju kako da nas pobede.Od danas pa na dalje, svaku pretnju , ma kakva da je, saznaće javnost Srbije, i ovo je upozorenje svima da se okanu ćorava posla i shvate samo jednu prostu rečenicu : Nikakvog rudnika neće biti!“, zaključila je Petković.

Bonus video: Poruka Anite Mančić Aleksandru Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare