Advokat i član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević rekao je za Nova.rs da je pred našom zemljom mogućnost da se borimo ili da je napustimo. Istakao je da su za Vučića "naše glave jeftine" i da mu nije jasno zašto vlast ne želi da poštuje zahteve za bolji vazduh i vodu.

Prelević je bio među okupljenim građanima i aktivistima koji su podržali performans ispred Predsedništva Srbije. Član Skupštine slobodne Srbije rekao je za Nova.rs da veruje da kad bi postojala sloboda medija u Srbiji, da bi na današnjem skupu bilo 10.000 ljudi.

„Verujem da je Vučić preko Pinka pozvao građane da protestuju protiv zagađenja reka. Teško je sprovesti bilo koju akciju ukoliko nemate medije i ukoliko građani ne shvataju da je ovo suštinsko pitanje za njih. Ako je interes vladajućih stranaka isti kao interes krupnog kapitala, onda smo mi nagrabusili“, rekao je Prelević za Nova.rs.

On je istakao da istakao da u tom slučaju Srbija ima samo dve mogućnosti.

„Mi imamo samo dve mogućnosti: da se borimo ili da se selimo. Ovaj skup je zapravo rečenica nećemo da se selimo, hoćemo da se borimo“ nastavio je advokat.

Prelević je naglasio da je skup održan ispred zgrade Predsedništva Srbije budući da je to jedini centar moći u Srbiji.

„Kao što su uništeni mediji, uništen je i parlamentarni i politički sistem ove zemlje. Vučić će izaći u susret svakom Rio Tintu, jednostavno njemu su naše glave jeftinije. Dokle god je to tako , on će birati svoj profit. Ono što je neobjašnjiva glupost jeste da se i njihova deca truju tom vodom i vazduhom“, zaključio je Prelević.

Bonus video: Ekološki protest ispred Predsedništva

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare