Izvor: Združena akcija; Nova.rs

Gradska opština Palilula i JKP Infostan platiće dug za infostan koji je Dobrinka Ilić (70) bila primorana da plaća za stan iz kog ju je opština iselila 2010. godine, navode iz organizacije "Krov nad glavom".

Nakon što je Dobrinkina situacija šokirala javnost u Srbiji, predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović inicirao je sastanak nadležnih službi opštine i JKP Infostan sa Dobrinkom i predstavnicima organizacije „Krov nad glavom“.

Čelnici opštine prihvatili su da su delom odgovorni za to što Dobrinka godinama nije mogla da se odjavi sa adrese sa koje je iseljena i što je godinama plaćala račune za infostan koje nije napravila. Zato su predložili da JKP Infostan napravi reprogram duga koji će opština potom platiti, što je JKP Infostan prihvatio.

Pročitajte još:

Dokumenta o reprogramu i preuzimanju duga potpisana su u petak, a predstavnici Gradske opštine Palilula obećali su da će narednih dana organizovati sastanak i sa pravobraniocem, kako bi rešili i problem duga za sudske troškove koji je Dobrinka dobrim delom platila, a na koji se i dalje gomilaju kamate.

Izvor: Združena akcija

O realizaciji ovog obećanja, javnost će naknadno biti obaveštena.

Iz pomenute organizacije ističu da se nadaju da će i druge lokalne samouprave, javna preduzeća i ostali veliki poverioci u Srbiji slediti primer Gradske opštine Palilula i početi da se odgovornije ponašaju prema građanima koji jedva preživljavaju pod teretom nerazumnih i nelegitimnih dugova.

BONUS VIDEO: Skandal opštinara o kom bruji Niš: Aktivista ga snimio u kazinu usred radnog vremena, on besneo i jurio ga po gradu