Foto: Nova S

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, promocija diplomaca Vojne Akademije, koja je trebalo da bude održana u subotu, 10. septembra, pomerena je za subotu, 17. septembra kada bi trebalo da se održi i Parada ponosa.

Čitateljka Danasa, koja je trebalo da prisustvuje toj promociji sada u subotu, rekla je beogradskom listu da je diplomcima javljeno da se taj događaj pomera za sedam dana i da, osim datuma, sve ostaje isto – promocija počinje u 10 časova ispred Narodne Skupštine.

Redakcija Danasa pisala je Ministarstvu odbrane povodom ovih saznanja, ali nije dobila odgovor, tako da ostaje nejasno zbog čega je promocija pomerena, kada vlast zna da organizatori Evroprajda neće odustati od protestne šetnje čak i ako je MUP zvanično zabrani.

S druge strane, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će, ukoliko MUP ne zabrani održavanje Evroprajda 17. septembra, tog dana biti održana porodična šetnja kojoj će prisustvovati 100.000 ljudi.

On je najavio da će 11. septembra biti održana nova litija i porodična šetnja, a tada će biti najavljena i četvrta šetnja 17. septembra, ako Evroprajd ne bude otkazan.

Takođe, opozicione stranke u Skupštni Srbije, Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana koji je deo poslaničke grupe Stranke slobode i pravde – Ujedinjeni i poslanička grupa Moramo – Zajedno, pozvaće građane i prisustvovaće protestu 17. septembra, ukoliko Evroprajd tog dana zaista bude zabranjen.

Zanimljivo je da će u Beogradu će 17. septembra biti održan i Red Bull Show Run Beograd. Vožnja bolida Formule 1 biće samo jedan deo programa.

Nemačka ekipa Red Bull Drift Brothers prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi, specijalisti za „stunt ride“, u planu je i muzički program za koji su zaduženi Dejan Petrović Band i Tijana Bogićević.

Bolid kojim je osvojena kontruktorska i vozačka titula F1 u 2011. godini, proći će trasom Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad. Događaj traje od 13 do 15 časova.

BONUS VIDEO Patrijarh Porfirije: Otkazivanje Evroprajda nužno i opravdano

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare