Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je Evroprajd državni projekat iza kojeg stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se sada zbog otkazivanja manifestacije nalazi pod velikim pritiscima sa vrlo visokog nivoa. Jeremić je ponudio i savet Vučiću, kako da "bezbolno" Evropi i svetu da opravdanje.

Govoreći o otkazivanju Evroprajda, voditeljka Utiska nedelja Olja Bećković rekla je da je predsednik Narodne stranke pre tri nedelje na N1 o ovoj manifestaciji rekao da je u pitanju državni projekat Aleksandra Vučića, da je imao za cilj da prevari Evropu da smo mi zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava, a da s druge strane napravi duboke podele u društvu. Bećković je podsetila i na Jeremićeve reči d alično smatra da to nije dobro da se održi i d aje ponudio jednu dosetku koja bi poručila – nismo mi zabranili, nego nema epidemioloških uslova.

„Država je sada u zaista jednoj nezavidnoj situaciji, to jeste državni projekat bio, u ovoj zemlji nema državnih projekata iza kojih ne stoji Aleksandar Vučićto vrlo dobro znamo i sad je došlo do tih međunarodnih pritisaka koje on, moguće, nije očekivao. Oni su sa vrlo visokog nivoa. Ja bih inače voleo da sa takvih adresa dolaze pritisci kada je reč o poštovanju drugih ljudskih prava, kao što su prava na slobodne izbore ili slobodu medija, gde nisam primetio da dolaze tako jaki pritisci. Za ovo dolaze, oni su realnost i zbog toga sam rekao da bi verovatno, po meni, najrazumnije nešto što bi moglo da se uradi, a da bi se izbegle sve neprijatnosti vezane za zabranu, koja bi onda mogla da bude pitanje ljudskih prava, Ustava i tako dalje, da se kaže da ne postoje epidemiološki uslovi“, rekao je Jeremić ovim povodom.

Na pitanje novinarke da li bi pozdravio odluku Aleksandra Vučića, da je rekao da parade neće biti zbog epidemioloških uslova, lider Narodne stranke je rekao:

„Postoji velika konfuzija, to znam zato što sam nakon što sam to rekao bio zasut porukama vezanim za to što sam rekao. Kad sam govorio o epidemiološkim izazovima, nisam mislio na kovid. Mislio sam na majmunske boginje, bolest koju je SZO proglasila vanrednom globalnom situacijom. Takođe, statistika je tu prilično neumoljiva. Američka statistika pokazuje da 99 odsto slučajeva majmunskih boginja je u muškoj populaciji, a 94 odsto je u populaciji koja je neposredno pre toga imala neku vrstu homoseksualnog kontakta. Jedini način da se spreči tako nešto je masovna vakcinacija ugrožene populacije. Mi tih vakcina nemamo. Nemamo ni prilike da izvršimo tu vakcinaciju. Prema tome, mnogo ozbiljniji stručnjaci od mene su o tome govorili, i Radovanović i Šekler, koji su jasno rekli da bi to potencijalno mogla da bude epidemiološka bomba. Ja verujem da bi mnogi nastavili da škrguću zubima, kada bi se to izvuklo kao zvaničan povod za zabranu, ali niko ništa ni sa pravne ni sa diplomatske strane ne bi mogao da spočita“, zaključio je Jeremić.

BONUS VIDEO: Milan Antonijević poručio Jeremiću – Možda tokom seksa Vuče tako nešto može da se dobije ali ne na ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare