Foto: Privatna arhiva

Priča baka Jasminke Punović jedna je od onih, pred kojom vas preplave emocije. Ona je sada štićenik doma za stare u Maturškoj banji, a kako nema bliže članove porodice koji bi je obilazili, jedinu utehu do skoro je nalazila u svom psu Mikici, koji ne može sa njom da bude u domu u Mataruškoj Banji.

Našem portalu obratila se Mia Lazović, koja kaže da je poslednjih sedam godina Mikica sve što ova starija žena ima.

Da stvar bude gora, psa Mikicu su ostavili vezanog za drvo, nakon što je njegova vlasnica otišla u dom. Iako Jasminku ne poznaje lično, Mia je odlučila da preuzme brigu o psu.

Foto: Privatna arhiva

Pisanim putem obratila se i Gerontološkom centru u Maturuškoj Banji, gde ih moli da izađu u susret Jasminki i dozvole joj da Jasminka bude sa svojim psom.

Kaže i da nesrećna žena svakog dana uplakana zove iz doma, samo kako bi na kratko čula lavež psa.

Mia, koja nas je kontaktirala, kaže da je svuda u svetu praksa da se psi koriste u terpaijske svrhe, gde svojim vlasnicima koji su bolesni pomažu da, između ostalog, prebrode poteškoće u mentalnom zdravlju.

Foto: Privatna arhiva

Spremna je da uradi sve kako bi se Jasminka i njen pas Mikica ponovo spojili. Ponudila se da Mikicu vodi na redovno šišanje, kupanje i kao i na redovne veterinarske preglede, Spremna je i da počne akciju sakupljanja novca kako bi se boravak psa u domu doplatio.

Sve do trenutku dok nije otišla u dom, Jasminka je uredno brinula o Mikici, šetala ga svako jutro i potpuno mu se posvećivala.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se pas Mikica trenutno nalazi u okruženju sa drugim ljubimcima, vidno je uzemiren zato što nije sa svojom vlasnicom.

„Nije navikla na čopor, već samo na krilo i pažnju njene Jasminke“, navodi Mila.

Nova je pokušala pisanim i telefonskim putem da stupi i kontakt sa Gerontološkim centrom u Maturuškoj Banji, ali do objavljivanja ovog teksta nism uspeli da saznamo da li je moguće da će se Mikica i Jasminka konačno sresti.

BONUS VIDEO: Jovan Tamburić: Penzioneri žive na ivici egzistencije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare