Novi Sad oblaci panorama
Kišni oblaci iznad Novog Sada Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Građani i aktivisti više od dva meseca kampuju na novosadskom Šodrošu, pokušavajući da spreče radove na izgradnji novog mosta sa obilaznicom. Aktivista iz Novog Sada Brajan Brković kaže za N1 da su u prethodnih nedelju dana beleži, kako je rekao, "porast aktivnosti".

„Imali smo situaciju da nam je u jednom danu tri puta silazila Žandarmerija, navodno zbog toga što se oni osećaju lepo i super ovde, ali izražavamo sumnju u to, jer za 63 dana nikada nijedan policajac nije sišao do nas, naročito ne u uniformi“, rekao je.

Dodaje i da su u toku dana videli dva sumnjiva automobila.

„Videli smo dva auta tik pored barikada – zatamnjeni BMW novije generacije, i novi Audi, sa ljudima koji podsećaju na ljude koji su bili članovi Intersekovog obezbeđenja. Tada su 21. jula maltretirali i tukli građane dok je policija nemo posmatrala“, izjavio je Brković.

I pretpostavlja da je možda u pitanju – zastrašivanje. Kaže i da se ne osećaju ugroženo, ali…

„Mi se generalno ne osećamo ugroženo. Ali ljudima nije prijatno kad se ovakve situacije dešavaju. To je neka siva zona, jer da smo imali prilike da vidimo da vlasti u ovom gradu hapse nasilnike, ljude koji biju demonstrante, onda bismo se osećali mirnije. Ali s obzirom da znamo da ova vlast generiše i podstiče nasilje, postoji taj momenat zabrinutosti da li će Novi Sad ili kamp u Šodrošu biti sledeća Savamala“, izjavio je Brković.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Bitka za Šodroš – hoće li biti izgrađen most u prirodnoj oazi

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar