Porodica Gaćeša Foto: Privatna arhiva

Naša borba nije bila uzaludna, dobili smo dohranu za bebe u narednih 1.000 dana! Hvala svima na pomoći, spasili ste nas, sa osmehom za Nova.rs kažu Marija i Đorđe Gaćeša, roditelji petoro dece, koji su pre nepuna četiri meseca dobili četvorke, a imaju još jednu dvoipogodišnju ćerku. Njima je bila potrebna finansijska pomoć za najosnovnije potrepštine za bebe, među kojima su najskuplje pelene i dohrana, a posle pisanja našeg portala država i grad su konačno reagovali.

Pročitajte još:

Naime, na portalu Nova.rs pisali smo o problemu porodice Gaćeša, roditeljima Iris, Inde, Irine i Ine, i starije ćerke Iskre. Posle objave teksta, ovoj porodici javili su se nadležni iz kabineta Darije Kisić Tepavčević, ministarske za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, ali i iz kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, kao i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

„Rekli su nam da će učiniti sve da nam pomognu“ kaže Marija.

Nedugo potom, porodici Gaćeša, stigao je poziv iz kompanije „Nestle“.

Porodica Gaćeša Foto: Privatna arhiva

„Rekli su nam da će nam donirati dohranu za ćerke u narednih 1.000 dana, a mi i koristimo njihovu hranu za bebe. Prethodno smo dobili poziv iz kabineta Darije Kisić Tepavčević i premijerke Ane Brnabić, a zvala nas je i zamenica gradonačelnika Beograda. Ne znamo da li oni imaju direktne veze sa ponudom Nestlea, ali i ako nemaju, želimo svakako da im se zahvalimo na pomoći i što su nam izašli u susret“ kažu roditelji beba, Marija i Đorđe.

Oni takođe napominju da imaju obećanje i za donaciju pelena.

Porodica Gaćeša Foto: Privatna arhiva

„Ne želimo ništa da pričamo dok ne bude rešeno. Za sada je to samo obećanje, ali videćemo. Ako dobijemo donaciju i u pelenama, naši problemi biće rešeni. Hvala svima od srca, želim da svi građani koji su se uključili u našu borbu, ali i država i grad, koji su ipak reagovali, znaju koliko nam sve ovo znači, nama i našoj deci“ naglašava Marija.

Porodica Gaćeša Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Marija i Đorđe Gaćeša, roditelji petoro dece, četvorki i jedne starije devojčice, pisali su Gradu Beogradu, predsedniku države Aleksandru Vučiću i Ministarstvu za demografiju o svom problemu. Oni su tražili pomoć u donaciji pelena i dohrane za četvorke dok ne napune dve godine ili finansijsku pomoć, jer troškovi za ove najosnovnije potrepštine za bebe iznose čak 90.000 dinara mesečno. Odgovor je kod jednih izostao, a kod drugih je glasio da – nema para. Sve do juče, kada se na sreću Gaćeša, situacija preokrenula.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram