Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Posle incidenta u Osnovnoj školi ,,Nadežda Petrović‘‘ u kojem je zbog verbalnog napada vd direktorke, sekretarka škole izgubila svest, a u školu potom dolazile hitna pomoć i policija, roditelji učenika uznemireni su zbog scena kojima su prisustvovala njihova deca i od ministra Ružića traže da hitno smeni aktuelnu direktorku.

Osnovnu školu pohađa oko 270 učenika, a peticiju za stvaranje bezbednijeg ambijenta za sve učenike i nastavnike, kao i smenu vd direktorke Vlatke Milosavljević, potpisalo je oko 400 roditelja i članova porodica učenika.

Povod za ovakav potez roditelja, bio je nedavni incident, kada je zbog verbalnog napada vd direktorke hitna pomoć na nosilima iznela sekretarku škole u besvesvnom stanju, a zatim policija uzimala izjave od zaposlenih.

Sve se dešavalo naočigled učenika od prvog do četvrtog razreda, a jedna majka za Nova.rs je rekla, da su deca pomislila ,,da je neko umro u školi‘‘.

‚,Deca su bila vidno uznemirena i usplahirena. Moje dete je komšinica dovezla kući, dugo nije moglo da se povrati od šoka. To nisu scene kojima treba da prisustvuju deca u školi. Ja sam po preporuci upisala dete u tu školu, jer je važila za bezbednu. Sada se politika uplela u školu. Nas kao roditelje to ne zanima, samo želimo da dođe neko normalan, da deca mogu da idu na nastavu bez ikakvih stresova‘‘, ispričala je ova majka, koja je zamolila da joj ne otkrivamo identitet (ime i prezime poznato redakciji).

Foto: Privatna arhiva

U tekstu peticije koju su sa potpisima prosledili ministru prosvete, roditelji su naveli da traže hitnu smenu vd direktorke ,,zbog maltretiranja, zastrašivanja i pretnji zaposlenima‘‘ i zahtevaju da se učenicima omogući da bezbedno pohađaju nastavu.

Da podsetimo, u školi ,,Nadežda Petrović‘‘, krajem prošle godine dva puta je oboren konkurs za direktora, a na oba je većinom glasova i kolektiva i Školskog odbora izabrana dotadašnja direktorka Vesna Ilić.  Ministarstvo je dalo obrazloženje da su konkursi poništeni ,,iz proceduralnih razloga‘‘, a dugogodišnja direktorka Ilić, za Nova rs je tada izjavila, da sumnja da iza svega stoji politika, jer je , kako je istakla, svojevremeno odbila članstvo u SNS-u.

U novembru prošle godine, posle dva poništena konkursa, u školi je za vršioca dužnosti direktora imenovana Vlatka Milosavljević, koja je pre toga bila direktorka gimnazije u Velikoj Plani, ali prema saznanjima našeg portala nije prošla reizbor za novi mandat u gimnaziji.

Trenutno je u školi ,,Nadežda Petrović‘‘ raspisan i treći konkurs za direktora, a prema svedočenju zaposlenih za naš portal, aktuelna vd. se ,,svim silama‘‘ trudi da dobije to mesto.

Prijave za mobing

Jelena Cvetković, sekretarka škole, koja je prošle nedelje na radnom mestu izgubila svest zbog verbalnog napada vd direktorke, a o čemu je izveštavao i naš portal, podnela je dve prijave za mobing protiv aktuelne direktorke.

Cvetković je za Nova.rs izjavila da od Vlatke Milosavljević dobija konstantne pretnje kako će joj ,,završiti otkaz‘‘, razne ucene, kao i primoravanje na nezakonite radnje u vezi sa školskom administracijom.

Takođe, navela je i da se vd Milosavljević u svojim pretnjama stalno poziva na ,,politička leđa‘‘ i zaštitu predsednika opštine Velika Plana, inače kadar SNS-a.

U vezi sa incidentom koji se prošle nedelje dogodio u školi,  Vlatka Milosavljević nije odgovarala na pozive i poruke našeg portala.

BONUS VIDEO: Nastavnici, učenici i roditelji u odbrani direktora škole u Omoljici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar