Foto:N1

Iako zbog epidemiološke situacije posete klinikama niškog Univerzitetskog centra nisu dozvoljene, to pravilo nije važilo za predsednika Skupštine grada Bobana Džunića pa je on lično, u društvu direktora UKC-a Zorana Perišića, na Božić dostavio paketiće mališanima na dečijim klinikama, pišu Južne vesti.

Posete pacijentima koji se leče u ustanovama širom Srbije zabranjene su, ali to pravilo iako važi za porodice obolelih, ne važi i za gradske funkcionere.

Pravilo zabrane važilo je i uoči Nove godine kada su poklone doneli članovi Moto kluba MS Road Guardian iz Niša, pišu Južne vesti.

„Osim mališana koji su zbog osetljive epidemiološke situacije i ove godine svoje darodavce sa zahvalnošću pozdravili sa prozora, i osoblje dečijih klinika je izrazilo zahvalnost bajkerima“,  saopštio je UKC pre samo desetak dana.

Tada su bajkeri u kostima Deda Mraza primopredaju poklona obavili ispred klinika, a mališani su preko prozora poklone dobili i od volontera Gorske službe u kostimima Deda Mraza.

Ono što nisu mogli bajkeri i pridadnici Gorske službe, mogao je predsednik niške Skupštine.

Božićne paketiće dobili su mališani koji su trenutno hospitalizovani na dečijim klinikama, a njih je lično, saopšteno je na sajtu UKC-a, podelili Džunić i Perišić.

„Skupština grada Niša u saradnji sa upravom Univerzitetskog kliničkog centra Niš, božićnim paketićima obradovala je na današnji dan pacijente dečijih klinika koji najradosniji hrišćanski praznik provode u bolnici. Mališanima na Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju, uz želje da što pre ozdrave, božićne darove uručili su predsednik gradskog parlamenta Boban Džunić i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić“,  saopštavaju iz Kliničkog.

Džunić nije odgovorio na pozive novinara Južnih vesti da objasni zašto su paketići morali da se dostave lično i uz prisustvo medija i kako zabrana poseta ne važi za njega, a kako prenosi sajt UKC-a, prillikom posete se zahvalio medicinarima na požrtvovanosti.

„Od srca svoj deci želim zdravlje prvenstveno. Mališanima kojima smo danas doneli poklone, želim da svaki naredni praznik dočekaju zdravi u svom domu. Uz pomoć lekara UKC Niš ja ne sumnjam da će tako i biti i ovom prilikom se i medicinskom osoblju zahvaljujem na brizi i požrtvovanosti za sve pacijente“, rekao je predsednik Skupštine grada.

50 paketića koje su obezbedili Skupština grada Niša i Univerzitetski klinički centar dobili su mališani koji se trenutno leče na nekoj od klinika, a o brizi o pacijentima i radu medicinara govorio je i direktor Perišić.

„Ono što jeste naša misija jeste da brinemo o deci i da ih lečimo ali se naš zadatak ne završava na tome da im dato lek, mesto u bolnici i zdravstvenu negu. Potrebno je nešto više, a upravo ovo je to nešto više. Taj dečiji osmeh koji vidimo kada sa paketićem uđemo u bolesničku sobu je neopisiv i najveći dar. Upravo to je situacija koja medicnskom osoblju daje snage u radu koji ni malo nije lak“, rekao je Perišić.

Podsetimo, posete pacijentima su zabranje zbog epidemije koronavirusa.

BONUS VIDEO: Deda Mrazovi obradovali decu u bolnici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar