Niš, Dom zdravlja Niš
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Broj obolelih od korona virusa u Nišu poslednjih dana značajno je porastao i juče je taj virus potvrđen kod 107 osoba, pokazuju podaci niškog Doma zdravlja.

Broj obolelih je dupliran u odnosu na sam kraj prošle godine, a u odnosu na početak decembra je trostruko uvećan.

Zbog povećanja broja obolelih niški Dom zdravlja je od danas produžio radno vreme kovid ambulanti „Duvanište“ i „Čair“ do 22.00, a od danas ponovo radi i kovid ambulanta u naselju Branko Bjegović.

Broj obolelih od korona virusa počeo je da raste 24. decembra, zbog čega se oglasio ovih dana i Gradski štab za vanredne situacije i ocenio da je epidemijska situacija „nestabilna, sa tendencijom pogoršanja“.

Stručno operativno telo Gradskog štaba ocenilo je da su uzrok porasta broja obolelih “ učestala okupljanja sa rodjacima i prijateljima, pretprazniča slavlja i opuštenost u pogledu poštovanja mera zaštite od korona virusa“.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić je uoči Nove godine izjavio da je porast broja obolelih evidentno posledica toga što je omikron soj stigao u Niš.

On je kazao da će ta zdravstvena ustanova biti spremna za novi talas korona virusa, koji će se verovatno pojaviti posle Božića.

Povećanje broja obolelih od kovida, građane Niša ni malo ne iznenađuje s obzirom na popunjenost kafana i kafića uoči Nove godine, kao i u novogodišnjoj noći.

U Nišu maltene da nije bilo firme koja nije organizovala proslavu u nekom od ugostiteljskih objekata, a mnoge kafane bile su danima ispunjene do poslednjeg mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar