Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Bajkeri kluba "Road Gardijan" iz Niša četvrtu godinu zaredom obradovali su paketićima mališane koji se leče na dečijim klinikama Unverzitetskog kliničkog centra.

Obučeni u kosteime Deda Mraza bajkeri su se najpre provozali ispred zgrada dečijih klinika, a potom su deci koja su ih posmatrala sa prozora poželeli brz oporavak. Zbog epidemije korona virusa, izostalo je druženje i neposredno darivanje paketića.

Milan Džoni Stoiljković iz „Road Gardijana“ rekao je da su im osmesi dece koja su ih posmatrala sa prozora, najveća nagrada za to što rade.

„Napravili smo baš lepe paketiće, za bebe je tu i pampers i odeća. Imali smo jednog sponzora, a priključili su nam se i bajkeri iz Moto kluba „Lanac“ i oni su donirali paketiće. Nadamo se da će narednih godina da nam se pridruže i ostali moto klubovi“, istakao je Stoiljković.

Humanitarka iz Niša Marina Adamović koja se svojim specijalnim motorom danas takodje našla u koloni bajkera rekla je da su dečiji osmesi u muci koja ih je snašla i u borbi za život, nešto najlepše.

Adamović se zahvalila svim donatorima koji su pomogli da paketići budu pripremljeni.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nenatolog intenzivne nege Dečije interne klinike Žaklina Milošević Anđelković je kazala da je boravak u vreme novogodišnjih praznika traumatičan i za odrasle osobe, a kako izgleda deci možemo samo da zamislimo.

„Tradicija darivanja je nešto što deci značajno olakšava boravak u bolnici za vreme praznika“, izjavila je Milošević Anđelković.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ona je kazala da je u dečijim klinikama u Nišu trenutno hospitalizovano 44 dece, od kojih je sedmoro na odeljenju hemato-onkologije, osmoro u jedinici intenzivne nege i sedmoro u kovid odeljenju.

Bonus video: Jelena Vukićević i Branislav Platiša: Magija Deda Mraza mora da postoji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar