Željko, Danijela i Zorana Sokočanin iz Bora, uspeli su da sačuvaju kuću, koju su im izvršitelji oduzeli i koja je bila prodata na licitaciji. Danas u 12 su presekli vrpcu i ponovo uzeli ključeve od svoje kuće.

„Mi smo presrećni, kao da smo se ponovo rodili. U početku nismo verovali da ćemo uspeti, i da će nam pomoći ovoliko veliki broj humanih ljudi. Neizmernu zahvalnost dugujemo tim ljudima, svima koji su se odazvali akciji i pomogli da spasemo našu kuću“, kaže Danijela Sokočanin.

PROČITAJTE JOŠ

Porodica Sokočanin je prilaz kući prilagodila ćerki Zorana koja ima cerebralnu paralizu i teško se kreće. Strah i panika kada su saznali da su ostali bez doma, najviše ih je slomio, upravo zbog ćerke, jer je njoj njen dom njeno najveće utočište.

„I čovek koji je kupio kuću na licitaciji je odmah rešio da nam je preproda i uveravao nas da nas niko neće iseljavati. Humanitarnoj akciji za otkup kuće koju je pokrenula organizacija „Borci za Bor“ se odazvao veliki broj ljudi. Tu su naši prijatelji, kolege, crkva, džamija, grad Bor, Centar za socijalni rad, komšija sa kojim smo do tada bili na dobar dan, kolege sa posla, porodice i mojih bivših i sadašnjih učenika, ljudi iz inostranstva, veliki broj Borana, i zaista nemam reči, presrećni smo, i svima se od srca mnogo zahvaljujemo“, kaže Danijela.

Dalibor Jović, predsednik organizacije „Borci za Bor“ je kazao da je ova priča sve ljude ujedinila samo sa jednim ciljem da pomognu porodici u nevolji koja se bori da sačuva kuću.

„Zahvaljujem se svim ljudima, Gradu Boru, Centru za socijalni rad, svim preduzetnicima, džamiji Medina Bor, pravoslavnoj scrkvi u Boru, mesnim zajednicama, svim ljudima koji su izdvojili novčana sredstva i odazvali se ovoj akciji. Ujedinili smo i veru i politiku, i puno nam je srce jer smo se izborili da porodica Sokočanin sačuva svoju kuću“, kaže Jović.

BONUS VIDEO: Vuksanović: Izvršitelji me izbacuju iz kuće koja ne postoji 22 godine

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare