U Srbiji izvršitelji plene imovinu koja se otkupljuje po bagatelnim cenama i onda zajedno sa već dogovorenim "kupcima" prodaju za mnogo viši iznos.

Slučaj porodice Milićević iz Požege: „Moja kćerka je maturu dočekala na ulici jer su nas protivzakonito bez krova nad glavom ostavili izvršitelji.“

Neki od njih u svojoj bahatosti krše zakon, oduzimaju imovinu koja nije obuhvaćena izvršenjem, a u našem slučaju u Požegi prekršen je član 153 Zakona o izvršenju i obezbeđenju o angažovanju policije iz drugih policijskih stanica.

POGLEDAJTE JOŠ

Ko je kriv što je park Manjež pun pikavaca i smeća? Mora li Gradska čistoća da nas svaku noć „diže iz mrtvih“ preglasnim pražnjenjem kontejnera?

Zašto niko ne reaguje na ekološku katastrofu otvaranjem kamenoloma u Budišiću kraj Malog Zvornika?

Dom zdravlja Smederevska Palanka uprkos sudskoj presudi o vraćanju na posao, ne isplaćuje zaostale zarade i doprinose zaposlenoj Milanki Mudrić.

Efektiva: turističke agencije suprotno ugovorima traže doplatu aranžmana zbog poskupljenja goriva.

Kako se spasiti od fizičkog i psihičkog zlostavljanja komšinice koja u stanu, u neuslovima drži 10 pasa?

Teme podcasta koji vodi Đuro Svilar su sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača….dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Ako želite da budete moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: [email protected], a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati „problem“ u vidu fotografije ili videa sa terena, 069 893 00 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

BONUS VIDEO: Hoće li gradonačelnik Šapić rušiti nelegalne objekte na Savskom nasipu?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)