Foto: Shutterstock

Inicijativa "Za krov nad glavom" saopštila je danas da je disciplinska komisija Ministarstva pravde zabranila rad na godinu dana izvršitelju Aleksandru Ristoviću zato što je u novembru kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja.

„Reč je o pekari Dragana Djurdjeskog u Ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policije oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio. Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Djurdjeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena. Ipak, kažnjavanje pljačke je korak u dobrom pravcu“, navela je ta inicijativa.

Oni su upozorili da se suspenzija izvršitelja Ristovića dešava istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade isto ono zbog čega je njihov kolega suspendovan, odnosno iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja.

„Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbedjenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: Vuksanović: Izvršitelji me izbacuju iz kuće koja ne postoji 22 godine


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar