Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Zbog velike havarije na vodovodu u Ulici vojvode Putnika čitav zapadni deo Niša ostao je danas bez vode, a popravka kvara očekuje se do 14 časova, saopštio je niški vodovod, odnosno Javno komunalno preduzeće "Naisus".

Kako je navedeno, bez vode će ostati stanovnici naselja pored Ulice vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića, naselja Ledena Stena, Milka Protić i 9. Maj kao i sela Čokot, Lalinac, Lalinske Pojate, Krušce, Mramor i Mramorsko brdo.

Za poslednjih nedelju dana ovo je treći put da su stanovnici zapadnog dela grada tokom čitavog prepodneva i dobar deo dana bez vode.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Oko četvrtina grada bila je bez vode i 15. i 16. septembra, a iz „Naisa“ je tada stiglo saopštenje da je vodosnabdevanje obustavljeno zbog gašenja stare vodovodne mreže i priključenja nove mreže.

Stanovnici naselja Bubanj su tokom minulog proleća i leta, zbog rekonstrukcije Ulice vojvode Putnika, nebrojeno puta bili bez vode, kako zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, tako i zbog havarija.

Žitelji tog dela Niša su nekoliko puta protestovali zbog toga što se ne privodi kraju rekonstrukcija te veoma prometne saobraćajnice koja je započeta još početkom juna.

Gradjani ističu da, od kada je ulica raskopana žive gore nego stanovnici najudaljenijih planinskih sela, ukinut im je gradski prevoz, nemaju ulično osvetljenje, hodaju po raskopanim trotoarima i pretim im opasnost da upadnu u otvorene šahte.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska obećala je da će rekonstrukcija biti kompletno završena do 15. novembra, ali u to veruje malo ko od Nišlija iz tog dela grada, jer, kako su kazali, na gradilištu je i dalje malo radnika i radovi se sporo odvijaju.

Gradjani najavljuju nove proteste ukoliko radovi na budu završeni do pomenutog roka.

BONUS VIDEO Gejzir u Bulevaru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar